بررسی 0 تا 100 علت ترس از مدرسه در کودکان
علت ترس از مدرسه چیست؟
ترس از مدرسه در کودکان، برخلاف تصور مردم، فقط در سال اول مدرسه دیده نمیشود. کارشناسان میگویند که این موضوع حتی در کودکان 10 تا 11 ساله هم دیده میشود. به نظر میرسد با بررسی ویژگیهای مشترک افرادی که این فوبیا را تجربه میکنند، در فرزندان اول، تک فرزندان یا فرزندانی که پدر خود را از دست دادهاند، ممکن است از شایعترین نمونههای ترس از مدرسه واین ترس باشند. بر اساس جنسیت، مشخص شده است که پسران بیشتر از دختران، فوبیای ترس از مدرسه در کودکان را تجربه میکنند. اما شما فکر میکنید که علت ترس از مدرسه چیست؟ و با چه راهکارهایی میتوان بر این ترس غلبه شد؟ برای بررسی این موضوع، این مقاله را حتماً بخوانید.
علت ترس از مدرسه چیست؟ و علائم آن
بسیاری از تغییرات خانوادگی مانند نقل مکان، بیماری، جدایی، طلاق، مرگ، افسردگی یا مشکلات مالی میتوانند منشأ این ترس باشند. حتی در برخی از موارد ممکن است فرزند شما به یک بیماری مبتلا باشد و به دلیل این بیماری از رفتن به مدرسه احساس بدی داشته باشد. کودکان زمانی که در مدرسه نیستید از توجه بیدریغ والدین لذت نمیبرند؛ اجازه دارند به جای انجام تکالیف مدرسه، تلویزیون تماشا کنند، بازیهای ویدیویی انجام دهند.
حتی در برخی از موارد، کودکان مشکلات یادگیری دارند و همین موضوع میتواند علت ترس از مدرسه باشد. برای مثال، ترس از خواندن مطالب درسی با صدای بلند، شرکت در آزمون، دریافت نمرات ضعیف، فراخوانده شدن برای پاسخ دادن به سؤالات و…
پیشنهاد می شود جهت خرید اسباب بازی کلیک کنید.
اما علائم این ترس میتواند موارد زیر باشد:
- معده دردهای مکرر، تهوع، استفراغ، اسهال، خستگی یا سردردهایی که نمیتوان آنها را به یک بیماری جسمی نسبت داد.
- دلبستگی، عصبانیت و یا هراس در صورت نیاز به جدایی از والدین یا مراقب.
- ترس از تاریکی یا تنها بودن در اتاق.
- مشکل در خوابیدن و یا دیدن کابوس در خواب.
- ترس اغراقآمیز از حیوانات، هیولاها، مدرسه و غیره.
- افکار مداوم در مورد ایمنی خود یا دیگران.
- ترس از انتقاد، تمسخر، برخورد یا تنبیه توسط معلم یا سایر پرسنل مدرسه. پیشنهاد می شود با انواع بازی آموزشی هویو آشنا شوید.
برای غلبه بر این ترس والدین چه کاری میتوانند انجام دهند؟
کاملاً طبیعی است که کودکی که برای اولین بار به مدرسه میرود، چندان مشتاق شرکت در کلاسها نباشد. والدین باید فرزندان خود را تشویق کنند که ترسهای خود را از بین نبرند. باید به آنها بگویند که ترسهایشان را درک میکنند. شنیدن اینکه این وضعیت به مرور زمان میگذرد، چرا باید به مدرسه بروند و بچههای دیگری نیز در همین وضعیت هستند، برای آنها آرامش زیادی خواهد داشت. اما با این حال برای غلبه بر این ترس، این موارد را در نظر بگیرید:
- از پزشک بخواهید که کودک را معاینه کند تا تشخیص دهد که آیا او یک بیماری مشروع دارد یا خیر.
- به صحبتهای کودک در مورد مدرسه گوش دهید تا سرنخهایی پیدا کنید و تا حدودی متوجه شوید که چرا فرزند شما مایل نیست به مدرسه برود.
- با معلم کودک، روانشناس مدرسه و یا مشاور مدرسه صحبت کنید تا نگرانیهای خود را در میان بگذارید. پیشنهاد می شود با انواع بازی فکری هویو آشنا شوید.
محیط خانه را برای کودک امن کنید
والدین همیشه سعی میکنند از فرزندان خود در برابر خطرات احتمالی محافظت کنند و هرگز نمیخواهند زمان زیادی را دور از آنها بگذرانند. با این حال، زمانی که کودکان به سن مدرسه میرسند، همه چیز به گونه دیگری پیش میرود. این موضوع میتواند نه تنها برای والدین، بلکه برای فرزندانی که برای اولین بار از خانه دور میشوند نیز استرسزا باشد. پیشنهاد می شود درباره سندرم تک فرزندی بخوانید.
با ایجاد برخی از ایدهها میتوانید به عنوان والدین، تا حدودی این ترس را کم کنید و یا اینکه به مرور زمان از بین ببرید. برخی از این ایدهها عبارتند از:
- با افزایش تدریجی قرار گرفتن در معرض ترس به کودک کمک کنید تا بر ترس خود غلبه کند. برای کودک خود، هر گونه فعالیت «سرگرمکننده» در خانه را زمانی که تکلیف دارد، حذف کنید.
- از والدینی که بیشتر کودک خود را تشویق میکنند، بخواهید که کودک شما را به مدرسه ببرند.
- سعی کنید کتابهایی را بخوانید که بیان احساسات را تشویق میکنند و مهارتهای مقابلهای با این ترسها را آموزش میدهند.
- برای تشویق دوستی، قرارهای بازی با همکلاسیهای کودکان خود را فراهم کنید تا شوق و علاقه بیشتری برای مدرسه رفتن داشته باشند.
- در فعالیتهای مربوط به مدرسه شرکت کنید.
- با در آغوش گرفتن فرزند خود، بیان کلمات محبتآمیز و یادداشتهای مثبت به کودک اطمینان دهید که در امان هستید و او را دوست دارید.
- تکنیکهای تمدد اعصاب را به کودک آموزش دهید.
قبل از اینکه بخواهیم این ترس را حل کنیم؛ بسیار مهم است که بدانیم این فوبیا تحت عنوان: “علت ترس از مدرسه چیست؟ ” قابل حل است. فوبیای مدرسه به عنوان مقاومت یا ترس کودک از رفتن به مدرسه و اضطراب شدید قبل از مدرسه تعریف میشود. دلیل اصلی ایجاد فوبیای مدرسه، ترس است. ترس از ترک مادر، از دست دادن او و دور شدن از خانهای که سالها در آن امن زندگی کرده است. پیشنهاد می شود از انواع اسباب بازی پازل و ساختنی هویو دیدن فرمایید.
تغییر مدرسه و محیط آموزشی کار درستی نیست
تغییر مدرسه و معلمان به دلیل فوبیای مدرسه کار درستی نیست؛ زیرا کودک این علائم را به عنوان “دستاوردهای ثانویه” درک میکند و هنگامی که با مدرسه یا دوستان خود با مشکل مواجه میشود، سعی میکند با گریه، امتناع، عصبانیت و ارائه شکایات جسمانی شما را به آنچه میخواهد، وادار کند. کودکانی که سعی میکنند با گریه چیزهایی به دست آورند، مکانیسمهای مقابله سالم را یاد نمیگیرند. پیشنهاد می شود درباره بهترین صندلی ماشین کودک بخوانید.
با فرزند خود به آرامی صحبت کنید
با فرزند خود در مورد دلایل عدم تمایل او به مدرسه صحبت کنید. همه احتمالات را در نظر بگیرید و بیان کنید. سعی کنید دلسوز و حمایتکننده باشید و درک دلیل ناراحتی او باشید.
بپذیرید که نگرانیهای فرزندتان را درک میکنید، اما برای بازگشت فوری او به مدرسه اصرار کنید. هر چه فرزند شما بیشتر در خانه بماند، بازگشت نهایی او دشوارتر خواهد بود. به فرزندتان بگویید که حضور در مدرسه طبق قانون الزامی است و با فرا گرفتن علم و دانش میتواند حتماً جایگاه و موقعیت خوبی در آینده داشته باشید. پیشنهاد می شود جهت خرید تفنگ بازی کلیک کنید.
آهسته و پیوسته به کودکتان کمک کنید
اگر اضطراب کودک شما شدید باشد، سعی کنید خیلی آرام و آهسته با او پیش بروید. به عنوان مثال؛ در روز اول، او ممکن است صبح از خواب بیدار شود و لباس بپوشد، و از شما بخواهد که تا مدرسه او را همراه کنید؛ پی قطعاً این کار را انجام دهید. روز دوم ممکن است از شما بخواهد که برای چند دقیقه او را همراهی کنید. کم کم به مروز زمان بهانههای او هم کم میشود و دیگر مدرسه رفتن برای او سخت نیست. پیشنهاد می شود از انواع اسباب بازی عروسک هویو دیدن فرمایید.
کمک گرفتن از مدیر یا معلم بد نیست
از معلم یا مدیر مدرسه برای کمک به فرزندتان در زمانی که در مدرسه است کمک بخواهید. یک پرستار یا میتوانددر صورت بروز علائم از کودک شما مراقبت کند و او را تشویق کند که به کلاس درس بازگردد.
کلام آخر
و اما سخن پایانی پیرامون موضوع علت ترس کودکان از مدرسه یا علت هراس از مدرسه چیست؟ زمانی که کودک شما در خانه میماند به دلیل یک بیماری جسمی ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد. با تشویق به فعالیتهایی که با سایر کودکان خارج از خانه انجام میشود، به فرزندتان کمک کنید استقلال پیدا کند. اینها میتواند شامل باشگاه، فعالیتهای ورزشی و شبانه روزی با دوستان باشد.
اگر ترس از مدرسه در او شدید است؛ ابتدا کودک شما باید توسط متخصص اطفال معاینه شود. اگر امتناع او از مدرسه ادامه یابد، یا اگر هنگام رفتن به مدرسه علائم مزمن یا متناوب مشکلات جدایی را داشته باشد، همراه با علائم فیزیکی که در عملکرد او اختلال ایجاد میکند، ممکن است پزشک شما مشاوره با روانپزشک یا روانشناس کودک برای فرزندتان لازم باشد. پیشنهاد می شود درباره بهترین کتاب های فرزند پروری بخوانید.
برخی از سوالات رایج:
1. علت ترس از مدرسه چیست؟
بسیاری از تغییرات خانوادگی مانند نقل مکان، بیماری، جدایی، طلاق، مرگ، افسردگی یا مشکلات مالی میتوانند منشأ این ترس باشند. حتی در برخی از موارد ممکن است فرزند شما به یک بیماری مبتلا باشد و به دلیل این بیماری از رفتن به مدرسه احساس بدی داشته باشد.
2. برای غلبه بر ترس از مدرسه کودکان چه باید کرد؟
از پزشک بخواهید که کودک را معاینه کند تا تشخیص دهد که آیا او یک بیماری دارد یا خیر، به صحبتهای کودک در مورد مدرسه گوش دهید تا سرنخهایی پیدا کنید، با معلم کودک، روانشناس مدرسه و یا مشاور مدرسه صحبت کنید تا نگرانیهای خود را در میان بگذارید.
چه مطلب خوب و مفیدی بود؛ کاملا کاربردی