خرید بهترین اسباب بازی کودک نابینا| معرفی محصول
اسباب بازی کودک نابینا مانند هر کودک دیگری با شرایط و ویژگیهای خاص نیازمند در نظر گرفتن ملاحظاتی است. دنیای بازی برای کودکان معنای پررنگ و مهمی را دارد. آنها با استفاده از این دنیا، آرزوها و دوست داشتنیهای خود را به نمایش میگذارند و رویاهای خود را بازی میکنند. کودکان نابینا هنگام بازی نیاز به توجه ویژهای دارند. این کودکان با وجود شرایط خاصی که دارند، امکان استفاده از همه بازیها را دارند اما به برخی از اسباب بازیها، مثل اسباب بای موزیکال، علاقه بیشتری نشان میدهند. در این مقاله ویژگی اسباب بازیهای مناسب برای کودک نابینا را بیان میکنیم و در ادامه به معرفی بهترین اسباب بازی کودک نابینا خواهیم پرداخت.
مهمترین ویژگی اسباب بازی کودک نابینا
اسباب بازی کودکان نابینا لازم است تا ویژگیهای مشخصی را داشته باشد. این موضوع به این دلیل است که این اسباب بازی بتواند برای آنها کارایی لازم را داشته باشد.
- نشکن بدون لبههای تیز
- عدم وجود تکههای کوچک
- داشتن قسمتهای متحرک
- موزیکال بودن و داشتن صدا
- داشتن سطوحی با چند نوع بافت
بهترین اسباب بازی برای کودک نابینا
دندانگیر طرح ریموت موزیکال
دندانگیر موزیکال یک اسباب بازی کاربردی برای کودکان نابینا است. داشتن دکمههای صدا و همچنین داشتن قسمت نرم برای خارش لثهها باعث شده تا این اسباب بازی یک گزینه مناسب برای کودکان نوپا و زیر یک سال باشد.
خانه هوش موزیکال
اسباب خانه هوش موزیکال یک اسباب بازی چند منظوره و پرکاربرد برای کودکان نوپا است. این بازی به شکل یک خانه هندسی طراحی شده که هر ضلع آن دارای یک فعالیت منحصربفرد و متفاوت است. جایگذاری اشکال، تلفن موزیکال،مهره و میله و … هر یک بازیهای آموزشی و مناسب کودکان نابینا هستند. این بازی قابلیت باز شدن و چیده شدن روی زمین را نیز دارد و یکی از بهترین اسباب بازی کودک نابینا است.
بازی مهره و میله چوبی
در این بازی کودک باید مهرهها را درون میله جلو ببرد و به انتهای آن برساند. این بازی به ظاهر ساده نقش موثری در تقویت عضلات مچ دست کودک داشته و حس لامسه او را نیز تقویت میکند. بازی مهره و میله انواع مختلفی دارد و برای سنین بالای ۲ سال مناسب است.
پیانو موزیکال
اسباب بازیهای موزیکال یکی از بهترین نتخابها برای کودکان نابینا هستند. این کودکان با سایر حسهای خود مثل لامسه و شنوایی با محیط اطراف خود ارتباط برقرار میکنند. داشتن یک پیانو موزیکال که هر کلید آن صدایی منحصر بفرد داشته باشد میتواند حس شنوایی کودک را تقویت کرده و باعث بالا رفتن هوش موسیقیایی او شود.
بازی ستون اشکال
این بازی توسط گروهی از کارشناسان کودک طراحی شده است. در این بازی کودک باید با کمک حس لامسه خود قطعات را تشخیص داده و روی یک میله چوبی بچیند. کارت راهنما بازی ترتیب چیده شدن قطعات را به شما نشان میدهد. بر روی این کارت خط بریل نیز اضافه شده تا کودکان نابینا نیز بتوانند با آن بازی کنند.
سپتا یکی از معدود برندهای ایرانی است که اسباب بازیهای خود را مطابق با استانداردهای جهانی و متناسب با نیازهای تمام کودکان میسازد.
ریسمانک جعبه ای
ریسمانک مجموعهای از قطعات با اشکال هندسی متفاوت است که کودک باید از درون آنها نخهای موجود در بسته را رد کند. کودک به کمک این بازی اشکال هندسی را میآموزد، همچنین عضلات دست کودک و حس لامسه او نیز تقویت خواهد شد.
زنجیرک
زنجیرک یک بازی ساختنی است که در آن کودک باید قطعات ستارهای شکل را به یکدیگر متصل کرده و یک سازه بزرگتر بسازد. زنجیرک قطعات بزرگی دارد و متصل کردن آنها به یکدیگر کار سادهای است. این بازی برای کودکان بالای ۵ سال مناسب است و باعث تقویت مهارتهای حرکتی ظریف و حس لامسه کودک میشود.
خمیر بازی سبک Super clay
خمیربازی Super clay یک خمیر بازی جادوی با بافتی سبک و نرم است. کودک میتواند با کمک بازی با این خمیر هیجانات خود را تخلیه کند و مهارتهای ماهیچه دست خود را افزایش دهد. ورز دادن خمیر بازی و شکل دادن به آن به تقویت حس لامسه کودک کمک میکند.
چرتکه
چرتکه یک وسیله کاربردی محاسباتی است که امروزه در آموزش ریاضی نیز کاربرد زیادی دارد. کودک به کمک این ابزار اعداد و شمارش را میآموزد و تصور دقیقی از مقدار و تعداد خواهد داشت.
مراقبت از کودک نابینا
کودکان با نیازهای خاص مثل کودکان نابینا نیز نیاز به مواقبت و توجهات ویژهای دارند. والدین کودکان نابینا، مانند سایر والدین، معمولا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند. آنها زمانی که کودک خود را میبینند، ممکن است احساس کنند که کودک از حضورشان خوشحال نیست. حال آن که کودک به دلیل متوجه نشدن حضور والدین است که واکنشی را ندارد. این احساسات در بین والدین کودکان نابینا و کم بینا چیزی مشابه و طبیعی است. زیرا این کودکان به طور معمول با استفاده از صداهای اطراف خود قادر به تشخیص و توانایی فهم اتفاقات اطراف است. کودکان دارای اختلال بینایی، لزوماً به لبخند، تکان دادن دست یا چهره خندهدار مانند یک کودک بینا، پاسخی نمیدهند. این کودکان پیش از بغل شدن، ممکن است خود را از آغوش دور کنند چون متوجه ارتباط نمیشوند و آمادگی لازم را برای آن ندارند. از همین رو ارتباط گرفتن با این کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم است تا راههای مشخصی را برای ارتباط گرفتن با این کودکان امتحان کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن وارد دنیای این کودکان شد!
برقراری ارتباط با کودک نابینا
از آنجایی که احتمالا چیزی که کودکان نابینا از افراد اطراف خود میبینند، سایهای سیاه و مه آلود است، لازم است تا با برقراری ارتباط بیشتر، کودک و واکنشهای او را بیشتر بشناسید. در طی زمان والدین و اطرافیان میتوانند این واکنشهای کودک را بیشتر و بهتر بشناسند و به دقت آنها را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند ارتباط بهتری را با کودک برقرار کنند.
در واقع این کودکان به یک دوره سازگاری نیز نیاز دارند تا از حواس دیگر خود بیاموزند و با استفاده از حواس دیگر و خصوصا شنوایی، بتوانند اختلال بینایی خود را جبران کنند. این کودکان در طی زمان، به صدا، لمس دستان و عطر والدین و اطرافیان خود زمانی که او را در آغوش می گیرند، عادت میکند.
راهکارهای ارتباط بهتر با کودک نابینا
در حالی که به سمت اتاق کودک میروید با او صحبت کنید. قبل از رسیدن به در، با او صحبت کنید. این موضوع به او زمان میدهد تا متوجه شود، شما در نزدیکی هستید. به عشق ورزیدن و محبت کردن خود ادامه دهید، حتی اگر کودک آنطور که انتظار دارید، پاسخ ندهد.
قبل از بلند کردن نوزاد، او را لمس کنید. اگر همیشه در حالی که بازوی او را نوازش میکنید یا شکمش را میمالید، بگویید: «من میخواهم تو را بگیرم»، او متوجه میشود که کلمات و لمس به معنای بلند شدن او هستند.
قبل از استفاده از وسایلی که قرار است روی بدن او استفاده کنید، به کودک خود نشان دهید. بگذارید آنها را حس کرده و بو کند. اگر بینی او نیاز به پاک کردن دارد، به او اجازه دهید دستمال را لمس کند و دستش را با دست خود هدایت کنید تا آن را به بینی خود بیاورید. هنگامی که نوزاد ناگهان چیزی را که انتظار ندارد، لمس میکند، ممکن است مبهوت شود و شروع به گریه کردن کند. به او کمک کنید تا آنچه را که قرار است اتفاق بیفتد، پیش بینی کند.
ممکن است کودک شما به لبخندهایی که شما برای خندیدن او انجام میدهید، پاسخ ندهد. بنابراین، باید راههای دیگری برای به وجود آوردن این لبخند یا قهقهه او پیدا کنید. غلغلک دادن، به آرامی بالا و پایین کردن او، یا خواندن آهنگهای بچگانه از جمله راههایی است که او را به تفریح با شما وادار میکند و ارتباط بهتری را با او برقرار میکند.
فضای بازی کودکان نابینا یا کم بینا
یکی از مهمترین نکاتی که برای کودکان نابینا و کم بینا باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد، محیط بازی مناسب و امن است. این کودکان به دلیل نداشتن بینایی کافی، با خطرات بیشتری روبهرو هستند. آنها نمیتوانند به خوبی از خود در برابر خطرات محافظت کنند و لازم است تا با ایجاد محیط امن، از آنها به خوبی محافظت کرد. از همین رو برای کمک به این کودکان در یادگیری، احساس امنیت و درک محیط اطراف، لازم است منطقهای امن برای کودک ایجاد شود که کودک بداند متعلق به او است. این منطقه میتواند در اتاق خواب او، گوشهای از آشپزخانه، یا یک فضای مناسب در هر اتاق دیگری باشد که بتواند به راحتی و با خیال آسوده در آن بازی کند.
خرید اسباب بازی کودک نابینا از فروشگاه اینترنتی هویو
کودکان نابینا به دلیل شرایط خاص خود ممکن است نتوانند به اندازه سایر کودکان راحت تر بازی کنند و یا با محیط اطرافشان ارتباط برقرار کنند اما با فراهم کردن بستر مناسب برای بازی و آموزش این کودکان میتوان شرایط رشد و پیشرفت و لذت از زندگی را برای کودکنان با شرایط خاص نیز به وجود آورد. شما میتوانید مجموعه متنوعی از انواع اسباب بازیها را در فروشگاه اینترنتی هویو مشاهده کرده و پس از بررسی مشخصات و مشاوره با کارشناسان بهترین اسباب بازی را برای فرزندتان خریداری کنید.
بچه من کم بینا هست. اسباب بازی های مخصوص بچههای نابینا که معرفی کردید خیلی خوب اند، کلی مفید بود مقاله
مهراوه جان خوشحالیم که مفید بوده و استفاده کردید
کودک نابینا نیاز به توجه و همراهی داره حین بازی. نباید یه دفعه رهاش کرد. اول خوبه خودتون اسباب بازی را بدید دست بچه نابینا بعد اجازه بدین ارتباط بگیره و آروم آروم با اسباب بازی تنها بزارید