جشنواره ملی اسباب بازی
جشنوارهی ملی اسباببازی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباببازی هر ساله برگزار میشود. در اینجا به بررسی جشنواره ملی اسباب بازی از تمامی جهات خواهیم پرداخت.
معرفی جشنواره
جشنوارهی ملی اسباب بازی از سال ۱۳۹۴ و با هدف کمک به ساماندهی و رشد صنعت اسباببازی شروع به کار کردهاست. این جشنواره هر ساله با هدف حمایت از کالای ایرانی و کمک به رونق تولید و با همکاری طراحان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران حوزهی اسباببازی با همراهی شورای نظارت بر اسباببازی و انجمن تولیدکنندگان اسباببازی فعالیت میکند.
این جشنواره در دورههای متوالی کاملتر شده و در حال حاضر در بخشهای متفاوتی برگزار میشود. این بخشها عبارتند از نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباببازی، برگزاری نشستها، کارگاهها و همایشهای علمی، انتخاب برترین اسباببازیهای ایرانی و همچنین برپایی نمایشگاه تخصصی شرکتهای ترویج بازی و اسباببازی.
بخش های اصلی جشنواره
جشنوارهی ملی اسباببازی در حال حاضر و بعد از تجربهی برگزاری ۵ جشنواره، به طور کلی شامل ۴ بخش اصلی و ۳ بخش فرعی میباشد.
۱. بخش رقابتی
بخش رقابتی جشنوارهی ملی اسباببازی با هدف شناسایی استعدادها، فعالیتها و محصولات اثربخش در حوزهی اسباببازی میپردازد. در این بخش، دبیرخانهی جشنوارهی ملی اسباب بازی با دعوت از تولیدکنندگان، ضمن ایجاد فضای رقابتی سالم، سازنده و هدفمند، محصولات برتر یک سال منتهی به جشنواره را معرفی میکند.
توضیحات کامل در خصوص بخش رقابتی جشنوارهی ملی اسباببازی را میتوانید در اینجا مطالعه نمایید. (بخش رقابتی جشنوارهی ملی اسباببازی)
۲. بخش علمی
ماهیت بینرشتهای صنعت اسباببازی ایجاب میکند تا این صنعت از تجربیات رشتههای مختلف علمی در راستای گسترش و پیشرفت این صنعت بهره ببرد. در همین راستا، بخش علمی جشنواره ملی اسباب بازی تلاش مینماید تا در محورهای اساسی فرهنگی، تاریخی، روانشناختی، صنعتی، اقتصادی و آموزشی نشستهایی را ترتیب دهد.
در این نشستها، متخصصین هر حوزه به تبادل نظر و ارائهی بروزترین اطلاعات، دانش و تجربیات خود میپردازند و از جدیدترین پژوهشهای علمی و تجربی سخن میگویند. هدف این بخش ارتقای سطح دانش، آگاهی و مهارت فعالان صنعت اسباببازی میباشد.
توضیحات کامل در خصوص بخش علمی جشنوارهی ملی اسباببازی را میتوانید در اینجا مطالعه نمایید. (بخش علمی جشنوارهی ملی اسباببازی)
۳. نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی های ایرانی
یکی از بخشهای اصلی جشنواره ملی اسباببازی، نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی ایرانی است. در این بخش، تولیدکنندگان ایرانی که سابقهی تولید انواع اسباببازی، بازی و سرگرمی را دارند شرکت میکنند. شرکتکنندگان این بخش در قالب نمایشگاه، دستاوردها و تولیدات خود را به نمایش میگذارند و به مخاطبین جشنواره معرفی مینمایند.
-
عروسک های ایرانی
طی سالهای گذشته و در پنجمین جشنواره ملی اسباببازی، با هدف حمایت از تولیدات عروسکهای ایرانی، بخشی مختص همین کار زیر نظر نمایشگاه تخصصی در نظر گرفته شد. در این بخش نیز همچون بخش اصلی نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی ایرانی، عروسکسازان و تولیدکنندگان عروسک میتوانند تولیدات خود را جهت معرفی به نمایش بگذارند.
-
بازار اسباب بازی
یکی از بخشهای جذاب نمایشگاه تخصصی، بخش بازار فروش است که در پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی استقبال خوبی از آن صورت گرفت. در این بخش، تمامی محصولات حاضر در نمایشگاه تخصصی، جهت فروش قرار دارند و مخاطبین میتوانند با حمایتهای در نظر گرفته شده توسط تولیدکنندگان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اقدام به خرید محصولات مورد نظر خود کنند.
توضیحات کامل در خصوص نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی ایرانی جشنوارهی ملی اسباببازی را میتوانید در اینجا مطالعه نمایید. (نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی ایرانی جشنوارهی ملی اسباببازی)
۴. نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب بازی
نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی به عنوان یکی از بخشهای جشنوارهی ملی است که مخاطبین آن هم خانوادهها و هم سازمانها میباشند. هدف این بخش معرفی محصولات و خدمات شرکتهای فعال در این حوزه به شکل تخصصیتر به مخاطبین است.
شرکتها، مؤسسات دولتی و خصوصی و نهادهای مردمیای که خدمت یا محصولی در راستای ترویج انواع بازی و اسباببازی دارند میتوانند در نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب بازی شرکت نموده و محصولات و خدمات خود را معرفی نمایند. این نمایشگاه مناسب بازدید خانوادهها، مدارس و سایر سازمانها و شرکتهاست تا بتوانند در بستر مهیا شده جهت ارتباط، با یکدیگر همکاریهای هدفمندی را شکل دهند.
توضیحات کامل در خصوص نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی جشنوارهی ملی اسباببازی را میتوانید در اینجا مطالعه نمایید. (نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی جشنوارهی ملی اسباببازی)
جشنوارههای پیشین
جشنوارهی ملی اسباببازی از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار نموده است. خلاصهی این جشنوارهها در ادامه آمده است.
۱. اولین جشنوارهی ملی اسباببازی
اولین جشنوارهی ملی اسباببازی در مرداد ماه ۱۳۹۴ و با همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و در آن علاوه بر نمایش و فروش تولیدات داخلی بهترین های صنعت اسباب بازی نیز طی فرایند داوری معرفی شدند.
۲. دومین جشنوارهی ملی اسباببازی
دومین دوره از جشنوارهی ملی اسباببازی در مرداد ماه سال ۱۳۹۵ برگزار گردید. این نمایشگاه به صورت حضوری و در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب بود. مسلما با توجه به تازه بودن فضا و سالهای ابتدایی کار، جشنوارهی دوم هم مشکلات زیادی داشت اما نشستهای جانبی و بخشهای مختلف آن به شکوه آن کمک کرده بود.
۳. سومین جشنوارهی ملی اسباببازی
سومین جشنوارهی ملی اسباببازی نیز در مردادماه ۱۳۹۶ و در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. از تغییرات مهم این دوره میتوان به بخش اسباببازیهای سنتی و بومی اشاره کرد.
بخشهای دیگر این جشنواره شامل ایدهبازار اسباببازی، معرفی برترینها، همایش یک روزه، نمایشگاه عرضه و فروش، کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی بودند.
۴. چهارمین جشنوارهی ملی اسباببازی
برگزاری چهارمین جشنوارهی ملی اسباببازی، تحولی در دورههای قبلی به حساب میآمد. این نمایشگاه با شعار «تمرین زندگی» با حضور بیش از ۳۰ شرکت و مؤسسه دولتی و خصوصی، گروه و سازمان مردم نهاد و ۸۰ تولیدکنندهی اسباببازی برگزار شد.
این جشنواره در آبان ماه ۱۳۹۷ برگزار گردید.
۵. پنجمین جشنوارهی ملی اسباببازی
در طول پنجمین جشنوارهی ملی اسباببازی که با شعار «تمرین زندگی» و در دی ماه ۱۳۹۸ برگزار شد، آیین رونمایی از ۲۰ عنوان اسباببازی جدید ایرانی با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه اسباببازی در سالن نمایشگاه تخصصی پیگیری شد.
جشنوارهی پنجم به واسطهی تبلیغات گسترده و حضور شخصیتهایی نظیر عروسک نمایشی مل مل، با استقبال خوبی روبرو شد و میتوان جشنوارهی پنجم را نقطهی عطفی در ادوار برگزاری جشنوارهی ملی اسباببازی دانست.
زمان برگزاری ششمین جشنوارهی ملی اسباببازی
ششمین جشنوارهی ملی اسباببازی به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار تغییراتی شد. از جملهی آن تغییرات آنلاین شدن تمامی بخشهای جشنواره و تغییر در زمانبندی اجرای آن بود. ششمین جشنوارهی ملی اسباببازی در بخشهای مختلف و با زمانبندی های متفاوت اجرا خواهد شد.
- بخش رقابتی از آبان ۹۹ محصولات را دریافت و داوریها را در دی ۹۹ انجام خواهد داد. همچنین اعلام برگزیدگان این بخش در بهمن یا اسفند ۹۹ خواهد بود.
- بخش علمی از ۲۹ دی ۹۹ لغایت ۱۱ بهمن ۹۹ و طی ۶ نشست تخصصی اجرا خواهد شد.
- نمایشگاه تخصصی، ترویجی و بازار اسباببازی از تاریخ ۲۵ بهمن ۹۹ تا ۵ اسفند ۹۹ برگزار خواهد شد.
ململ در جشنوارهی ملی اسباببازی
یکی از اتفاقات مهم پنجمین جشنوارهی ملی اسباببازی، حضور عروسک محبوب مل مل در جشنواره ملی اسباب بازی بود. مل مل از هفتم تا سیزدهم دی ماه ۱۳۹۸ از ساعت ۱۶ الی ۱۷ در سالن شهید بهنام مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حضور داشت. حضور همه خانوادهها در این مراسم آزاد و رایگان بود.
سایت جشنوارهی ملی اسباببازی
با توجه به شیوع کرونا و مجازی شدن تمامی بخشهای ششمین جشنوارهی ملی اسباببازی، وبسایت جشنواره با نشانی irantoyfestival [dot] ir برای عموم مخاطبین معرفی گردیده است.
همچنین خانوادهها میتوانند جهت ورود به بخش بازار اسباببازی و خرید انواع اسباببازی و عروسک در مدت زمان جشنواره به وبسایت هویو به نشانی hooyo.ir مراجعه نمایند.