حمام کردن کودکان
اولین تجربه حمام بردن فرزندتان هم برای شما هم برای او بسیار لذت بخش و هیجانانگیز است. پس از پایان حمام کردن نیز بوی خوش فرزندتان بسیار لذت بخش است اما سوالی که پیش میآید این است که هر چند وقت یک بار لازم است کودکمان را به حمام ببریم؟ برای پاسخگویی به این سوال شرایط کودک و سن او را باید در نظر گرفت. در ادامه نکاتی مطرح میکنیم که در این زمینه به شما کمک خواهد کرذ:
هر روز کودک را به حمام نبرید
شاید به نظر برسد برای نوزادان به دلیل پوشک شدن و پس دادن آن ، این کار غیر قابل اجتناب است. اما بهتر است با برنامهریزی از وقوع این اتفاق جلوگیری کنید و به جای حمام های کوچک روزانه ، یک حمام کامل در هفته را در نظر بگیرید. حمام روزانه باعث خشک شدن پوست نوزاد شما میشود. با رشد کودک، پوست او نیز برای حمامهای مکرر آماده میشود.
حمام بدون صابون
سعی کنید در ابتدا حمام را بدون صابون شروع کنید. اجازه دهید نوزاد شما کمی با آب بازی کنید سپس او را بشویید. هر چه بیشتر از صابون استفاده کنید پوست نوزاد شما بیشتر تحریک خواهد شد. بهتر است مصرف صابون را کم کنید یا در صورت استفاده از لوسیون های مناسب نیز بهره ببرید.حتی میتوانید در اوایل نوزادی کودک خود را فقط با آب بشویید.
استفاده از سرگرمیهای جالب
در سنین پیش از دبستان ممکن است کودکان علاقهای به حمام رفتن نداشته باشند. شما در این شرایط میتوانید از اسباب بازیهایی که برای حمام طراحی شده اند مانند اسباب بازی های ماهی شکل استفاده کنید تا حمام رفتن را برای کودکتان لذت بخش کنید.
در سن ۵- ۶ سالگی بهترین زمان است که به کودک خود کمک کنید به تنهایی و مستقل به حمام برود. کودکان در این سن پوستشان نیز رشد کرده است و میتوانند حمامهای روزانه را تحمل کنند. اما توصیه ما این است که کودکان در این سن هفتهای یک یا دوبار به حمام بروند یا در شرایط زیر که ممکن است نیاز به حمام رفتن پیدا کنند:
- پس از بازی در خارج از منزل
- پس از شنا در استخر یا رود یا دریا
- زمانی که عرق میکنند و بدنشان بو میگیرد
حمام کردن در سن بلوغ
هرچند ممکن است کودکان کوچک تر بیشتر کثیف شوند اما نوجوانان نیز با شرایط خاص سن بلوغ سر و کار دارند پس ما به آنها توصیه میکنیم هر روز به حمام بروند. دوبار شستن صورت در روز از بروز آکنه در این سن جلوگیری می کند. میتوانید مزایای این کارها را برای فرزندتان توضیح دهید و به او بگویید این کار به نفع اوست.
تشویق کودکان به شستن دست
بهتر است از کودکی شستن دست ها را به کودک خود یاد بدهید و به او بگویید لازم است قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از دستشویی، بعد از تخلیه مخاط بینی و بعد از بازی با حیوانات دستهایش را بشوید. طریقه درست شستن دستها را نیز به کودکتان بیاموزید. ممکن است در ابتدا کودک شما این آموزهها را فراموش کند و آنها را اجرا نکند. صبور باشید و با نرمی و لطافت این موارد را به او یادآوری کنید.
نکات ایمنی در حمام
گاهی ممکن است تصور کنیم که حمام برای کودکان خطرناک است اما باید بدانیم که لیز خوردن یا خفه شدن ممکن است برای بزرگترها نیز رخ دهد. بهتر است همیشه در حمام در کنار کودکان کمتر از ۶ سال باشید و در صورت تنها بودن به آنها بگویید نیازی نیست درحمام را کامل ببندند. درجه آبرگرمکن را از ۱۲۰ درجه فارنهایت یا ۴۹ درجه سانتی گراد بالاتر نبرید تا از سوختن فرزندتان در حمام جلوگیری کنید. از شامپو بدنهای کرمی و لوسیون مناسب کودکان استفاده کنید تا از خشک شدن پوست آنها جلوگیری کنید. دقت کنید فرزند شما به یک حمام یک ساعته احتیاج ندارد مدت زمان حمام رفتن را کوتاه کنید تا حمام برای فرزند شما عذاب آور نباشد.